Bryndzové halušky z konopného dvora

Autor: Mirka Sláviková | 21.4.2015 o 11:00 | Karma článku: 3,32 | Prečítané:  624x

K tradičnej slovenskej pochúťke som dnes pridala ešte niečo tradičnejšie. O tom, že konopa je našou tradičnou plodinou stáročia asi nik nepochybuje. Každý pozná konopné plachty starých mám, či lodné laná alebo špagáty alebo dnes modernú konopnú kozmetiku. Málokto však vie, že konopa sa dá aj jesť. A pritom je to asi výživovo najhodnotnejšia potravina, ktorá sa v našom regióne pestuje. V predchádzajúcich receptoch sme používali konopné semienka, konopný olej a v chlebe pribudla i múka. Dnes použijeme múku do halušiek.

Pripravíme si suroviny ako na klasické zemiakové halušky s bryndzou. 20% tradične používanej múky však nahradíme konopnou múkou.

Po vytiahnutí halušiek z vody dáme na ne za lyžičku konopného oleja. Halušky sa nepolepia a budú nádherne voňať.

Pozor! Olej po otvorení treba čo najrýchlejšie spotrebovať. Keď zostane dlho otvorený "zatuchne" ako každý iný jedlý olej. Preto odporúčam v prípade, že nie ste náruživý kuchár,  kupovať menšie balenia. 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Jeden za všetkých, všetci za jedného. Čo má Kaliňák s tromi mušketiermi

Dom, v ktorom býva minister vnútra Robert Kaliňák, je pomenovaný podľa Aramisa z Troch mušketierov. Susedmi sú Athos a Porthos.


Už ste čítali?