Bryndzové halušky z konopného dvora

Autor: Mirka Sláviková | 21.4.2015 o 11:00 | Karma článku: 2,90 | Prečítané:  588x

K tradičnej slovenskej pochúťke som dnes pridala ešte niečo tradičnejšie. O tom, že konopa je našou tradičnou plodinou stáročia asi nik nepochybuje. Každý pozná konopné plachty starých mám, či lodné laná alebo špagáty alebo dnes modernú konopnú kozmetiku. Málokto však vie, že konopa sa dá aj jesť. A pritom je to asi výživovo najhodnotnejšia potravina, ktorá sa v našom regióne pestuje. V predchádzajúcich receptoch sme používali konopné semienka, konopný olej a v chlebe pribudla i múka. Dnes použijeme múku do halušiek.

Pripravíme si suroviny ako na klasické zemiakové halušky s bryndzou. 20% tradične používanej múky však nahradíme konopnou múkou.

Po vytiahnutí halušiek z vody dáme na ne za lyžičku konopného oleja. Halušky sa nepolepia a budú nádherne voňať.

Pozor! Olej po otvorení treba čo najrýchlejšie spotrebovať. Keď zostane dlho otvorený "zatuchne" ako každý iný jedlý olej. Preto odporúčam v prípade, že nie ste náruživý kuchár,  kupovať menšie balenia. 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Spor medzi lyžiarkami a asociáciou ide do finále, výsledok je neistý

Dva alebo desať? Znepriatelené strany sa nevedia zhodnúť ani na tom, koľko sporných bodov riešili.

SVET

Len začíname, nebudeme hrať mŕtve, odkazujú Trumpovi milióny žien

Nový prezident začal rušiť kľúčovú reformu svojho predchodcu.


Už ste čítali?