Chlieb z konopného dvora

Autor: Mirka Sláviková | 15.4.2015 o 11:00 | Karma článku: 1,83 | Prečítané:  453x

Našinec je už akosi zvyknutý takmer všetko zajedať chlebom. I keď pre naše telo to nie je bezpodmienečne nutné. Do času, kým sa naučíme zajedať niečo lepšie, je tu recept ako  chlebíku dodať trochu zdravia a mimoriadnu vôňu. Keďže je konopná múka spravidla bezlepková, (záleží v akom mlyne sa mlela), je vhodná i pre celiatikov.

Ako na to?

Kto zvyknete doma piecť chlieb, či už v domácej pekárničke, alebo rúre, máte už osvedčené zmesi alebo recepty, ktoré používate. V tejto zostave stačí nahradiť max. 20% používanej múky (napr. špaldovej) konopnou múkou. Nezľaknite sa, konopná múka má tmavozelenú farbu, ktorá sfarbí aj celé cesto. Ja pridávam do cesta 2 lyžice konopného oleja. Po upečení potriem kôrku ešte raz olejom. Chlebík jemne orieškovo voní, je lesklý, vláčny a dlho vydrží. U nás však vydrží maximálne pár hodín, lebo ho všetci chodia tajne ukrajovať ako maškrtu.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Spor medzi lyžiarkami a asociáciou ide do finále, výsledok je neistý

Dva alebo desať? Znepriatelené strany sa nevedia zhodnúť ani na tom, koľko sporných bodov riešili.

SVET

Len začíname, nebudeme hrať mŕtve, odkazujú Trumpovi milióny žien

Nový prezident začal rušiť kľúčovú reformu svojho predchodcu.


Už ste čítali?