Chlieb z konopného dvora

Autor: Mirka Sláviková | 15.4.2015 o 11:00 | Karma článku: 1,83 | Prečítané:  440x

Našinec je už akosi zvyknutý takmer všetko zajedať chlebom. I keď pre naše telo to nie je bezpodmienečne nutné. Do času, kým sa naučíme zajedať niečo lepšie, je tu recept ako  chlebíku dodať trochu zdravia a mimoriadnu vôňu. Keďže je konopná múka spravidla bezlepková, (záleží v akom mlyne sa mlela), je vhodná i pre celiatikov.

Ako na to?

Kto zvyknete doma piecť chlieb, či už v domácej pekárničke, alebo rúre, máte už osvedčené zmesi alebo recepty, ktoré používate. V tejto zostave stačí nahradiť max. 20% používanej múky (napr. špaldovej) konopnou múkou. Nezľaknite sa, konopná múka má tmavozelenú farbu, ktorá sfarbí aj celé cesto. Ja pridávam do cesta 2 lyžice konopného oleja. Po upečení potriem kôrku ešte raz olejom. Chlebík jemne orieškovo voní, je lesklý, vláčny a dlho vydrží. U nás však vydrží maximálne pár hodín, lebo ho všetci chodia tajne ukrajovať ako maškrtu.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Stálicou maďarskej politiky na Slovensku je Béla Bugár

Maďarskú menšinu na Slovensku reprezentujú v podstate od roku 1989 tie isté tváre.

KOMENTÁRE

Vyčerpá sa s Ficom III Bugárov kredit?

Most-Híd je taký baleťák na hrane.


Už ste čítali?